Popradská samospráva investovala do modernizácie škôl 500-tisíc eur

25.12.2012 Poprad

Poprad 25. decembra (TASR) - Popradská samospráva počas roka 2012 investovala do rekonštrukcie a modernizácie škôl na území mesta 500.000 eur. Najväčšia časť prostriedkov pritom smerovala do Základnej školy s materskou školou na Ulici Fraňa Kráľa v Poprade - Veľkej.

"Na novú strechu sme schválili 220.000 eur a na nákladný výťah ďalších 12.000 eur. Z verejného obstarávania napokon vyšla cena 153.000 za strechu a necelých 12.000 eur na nákladný výťah," vysvetlila vedúca odboru školstva na popradskej radnici Edita Pilárová. Keďže cez pôvodnú strechu 50-ročnej budovy už zatekalo, bola nová strecha doslova nevyhnutnosťou. Nákladný výťah pre zmenu výrazne uľahčil prácu v školskej kuchyni.

Z investícií sa však mohli tešiť aj v ďalších popradských školách. "Novú strechu dostala Materská škola na Dostojevského ulici, podarilo sa dokončiť zateplenie budovy Materskej školy na Podtatranskej ulici, zrealizovali sa stavebné úpravy pre Základnú umeleckú školu, modernizovali sa jedálne v školách," vymenúva Pilárová. To všetko sú podľa nej splnené ciele, ktorými tento rok samospráva realizovala zámer modernizovať a rekonštruovať školy.

"V spolupráci s vedením škôl, s učiteľmi a s rodičmi sa tak snažíme neustále zlepšovať podmienky na vzdelávanie našich malých Popradčanov," dodal viceprimátor Popradu Adrián Kromka. V postupnej modernizácii škôl chce radnica pokračovať podľa možností rozpočtu aj v budúcom roku.
 

Vyberte región